Újrakezdés

Egy kisfiú nem mindennapi élete.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Humusz

Komment

  • Fehértigris: jó anya vagy.. sszeretünk (2011.08.16. 16:20) Játszó(társ)
  • Fehértigris: hmm érdekes (2011.03.10. 11:29) Norcó
  • LaLona: Szerkeszteni nem enged, új bejegyzést nem enged, szóval jön a komment. Aki borítékot akar nyitni ú... (2011.02.16. 13:40) Csupa csupa "jó" hír
  • Fehértigris: nem mész egyedül .Jösz hozzám :$ (2011.02.14. 15:48) Délelőtti program
  • Fehértigris: örülök hogy jó a kedved! (2011.02.10. 22:38) Heti-Téma
  • Utolsó 20

ADHD

2012.05.16. 13:57 - LaLona

Múlthét hétfőn megtudtuk, hogy ADHD a valószínűsíthető oka Norci viselkedésének. Viszont konkrétan közölték, hogy ezzel nem foglalkoznak, amíg nem, muszáj, ami azt jelenti, hogy ha elkezdi a sulit, akkor beállítják a gyógyszerét és kb. ennyi. Nem kérdés, hogy ezzel nem értettünk együtt hisz addig még 3-4 év van. Nem alszik rendesen, napközben folytonos dührohamok, állandóan mozgásban van és csak 1-3 percig foglalják le dolgok. Ezt ép ésszel sokáig bírni nem lehet. Nagyon sokat segített anno a zeneterápia és a mozgásterápia is. Most ugyan bölcsibe jár, de a csoportos terápiát nem pótolja, ugyanis itt kvázi megőrzik őket semmi több. Se mesélés, mondókázás, sem csoportos játékok, egész nap szabadprogram van. Ez neki nagyon nem jó, mert nincs mi, motiválja, így persze, hogy összeférhetetlen még inkább. Ma kicsit jobban elmerengtem neten, utánanéztem a dolgoknak. Gyakorlatilag a világon mindenhol foglalkoznak vele mihamarabb különféle terápiákkal csak az országunkban nem. Itt letudják annyival, hogy beállítják gyógyszerre, azt is suli időre kaphatja csak, hogy ott el legyen, mert hát kötelező járni, délután meg oldja meg a szülő. Az hagyján, hogy semmilyen plusz juttatás nincs, vagy hogy nem kap az ember támogatást, na de az, hogy sok pszichológus nem is ad ki ilyen diagnózist, mert ilyen betegség nincs csak a szülő kudarca, mert nem tud bánni a gyerekkel. Hát meglepő, hogy mik vannak kis hazánkban. Találtam egy sorstársat, aki szinte ugyan azon átment, mint mi, igaz, ők 6 évvel idősebbek, de szintén fiú és teljes mértékig megegyeznek a tünetek – mármint a srác kiskori tünetei – és hát nem túl kecsegtető a helyzet. Nem csak javulás téren, hanem azon is, hogy miként állnak itthon a helyzethez és mennyire pofátlanul harcolni kell azért, hogy a gyerek megkapja a neki járó fejlesztést. Sok esetben ha csak a szakemberre hallgatunk akkor hónapos hetek mehetnek kárba ezért kell mindennek utánanézni, alaposan, mert ilyenkor minden nap számít.
Tegnap úgy döntöttem gyökeresen változtatni fogok a dolgokon itthon, legalábbis amennyire tudok. Így elkezdődött a próbaverzió.
1. Estére nincs tejcsi, kakaó, tea, sem cumisüveg. Kizárólag vizet ihat pohárból. Ennek több oka is van. Egy héten elmegy egy karton tej kizárólag erre. Másrészt nappal már szobatiszta, néha vannak kisebb balesetek, de éjszaka két vizes pelusunk is van, van, hogy három.

2. Éjjel egyedül alszik, nincs kompromisszum. Tűrhetetlen, hogy éjjelent félóránként fel kell, felsír, negyedóra alatt visszaalszik, aztán minden előröl. Hajnalban meg jön hozzánk és már nem bírja az ember, odaengedi, mert hát mi is emberek vagyunk.

3. Lefekvés gyors és határozott. Vacsi, fürcsi, fekvés, ha szomjas kap inni vizet pohárból, meseolvasás, aztán szobából ki. Jóéjt puszi, elköszönés kizárva, mert akkor jön a dühroham. Viszont így is van egy félórától két óráig terjedő időszak mire elalszik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://norco.blog.hu/api/trackback/id/tr304516455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása